Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050

Aansprakelijkheidsverzekering

Bij de aansprakelijkheidsverzekering zijn er een aantal mogelijkheden zoals een aansprakelijkheids verzekering bedrijven (AVB) een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Deze worden onderstaand verder besproken.

Aansprakelijkheid bedrijven.

De aansprakelijkheidsverzekering bedrijven is nodig om materiele of letselschade aan derden te verzekeren. Let erop deze verzekering geldt niet voor financiele schade die een andere partij lijdt, zie hiervoor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Materiele schade: dit wil zeggen schade die onbewust toegebracht is aan andere (klanten en/of opdrachtgevers) bijvoorbeeld het per ongeluk beschadigen van een bus. Een bouwhek valt op de auto van de eigenaar, of tijdens een reparatie wordt de vloer beschadigd.

Letselschade: dit wil zeggen dat letselschade onbewust toegebracht aan derden afgedekt is. Als voorbeeld, een derde struikeld in de fabriek en breekt een been.

Productrisico: wanneer iemand schade lijdt doordat het product dat geproduceerd is niet juist is en schade veroorzaakt. Dit kan ook voedsel zijn waarbij iemand ziek wordt.

Financiële schade: wordt een machine gerepareerd dan is stilstand van de fabriek door verkeerde reparatie financiele schade en niet op verzekerd op een AVB verzekering bedrijven. De reparatie van het onderdeel meestal wel maar de dat een fabriek 5 dagen niet kan draaien wordt op een machinebreukverzekering afgedekt.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekerd het financieel nadeel van derden door een slecht advies. Dit is niet voor iedereenn interessen maar voornamelijk voor bijvoorbeeld hypotheekadviseurs, doctors, beleggingsadviseurs. De meeste beroepen die andere partijen (bedrijven/particulieren) adviseren kunnen hiermee te maken krijgen. Door een verkeerd advies  wordt er financiele schade geleden. Bijvoorbeeld een verkeerd beleggingsadvies kan zorgen voor financieel nadeel bij de klant. Als bouwtechnisch bureau, kan een verkeerd klimaatadvies voor een financieel nadel zorgen.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Deze verzekering wordt soms aangeraden voor bestuurders van een onderneming, stichting en vereniging. Wanneer een bestuurder van een vereniging een verkeerd besluit neemt kan dit verkeerd uitpakken. Hiervoor is het mogelijk dat de bestuurder hiervoor privee aansprakelijk gesteld en de schade verhaald wordt op zijn privévermogen. Met de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering wordt ervoor gezorgd dat het privee vermogen buiten schot blijft. Let er op dat dit niet 100% uitgesloten is. Wanneer bewust verkeerde besluiten gemaakt worden ligt het weer anders.

Zijn er vragen loop bij ons binnen, maak een afspraak.

Algemene voorwaarden.

Van belang bij een aansprakelijkheidsverzekering zijn de algemene voorwaarden. Hierin wordt ook de aansprakelijkheid (deels) geregeld. Dit is voor de verzekeraars van belang om te kunnen bepalen hoe groot het risico is voor de verzekeraar.

 Mvg, team Alterna.