Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050

Ziekteverzuimverzekering

Als eigenaar of bedrijf is het verplicht om bij ziekte de werknemer de eerste 2 jaar door te betalen. Het is mogelijk om dit voor eigen rekening te nemen maar dat raden we alleen aan bij grote bedrijven. Bij de kleine bedrijven is het verstandig om dit bij een verzekeraar onder te brengen.

Eigen risico:

Als bedrijf zijn er mogelijkheden om de eerste 30-60-90 dagen voor eigen risico te nemen, die worden dan door het bedrijf betaald. Daarna neemt de verzekeraar het over.

Wergeverslasten:

Het brutosalaris wordt vaak verzekerd maar daar blijft het niet bij voor de bedrijven. Bijvoorbeeld ziektewet, pensioen enz dient ook afgedragen te worden. Bij een ziekteverzuimverzekering is het mogelijk tot een 25 a 30% wergeverslasten mee te verzekeren. Dit ligt aan het bedrijf, bedrijstak.

Hoogte uitkering:

Hiervoor moet ook de CAO bekeken worden. De meest gevolgde is in het eerste jaar van ziekte 100% doorbetaald, en in het tweede jaar van ziekte 70%. In de CAO kunnen andere percentages aangegeven zijn. Deze dienen dan ook gerespecteerd te worden.

Bij alterna kunnen we mogelijk ook helpen met het ziekmelden van medewerkers, of het invullen van de eindejaarscontrole.

Vraag naar de mogelijkheden, we kijken graag mee.

Mvg, Team Alterna