Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050
Meer keuzes

Particulier pensioen

Mensen die in Nederland wonen en werken bouwen AOW op, de hoogte heeft te maken met het aantal jaren dat er gewoond, gewerkt en verzekering betaald is in Nederland, de 50 jaar voorafgaand aan pensioendatum wordt voor ieder jaar 2% opgebouwd. Woon je 1 jaar in het buitenland dan bouw je mogelijk minder op.

Wat is de hoogte van de AOW-uitkering?

  • voor alleenstaande bedraagt het AOW-pensioen ca. 70% van het netto minimum loon
  • alleenstaanden met kinderen onder de 18 jaar ontvangen een toeslag waardoor hun AOW-pensioen op 90% terecht zal komen.
  • en gehuwden of samenwonenden ontvangen ieder 50% van het minimum loon. Samen 100% dus.

Erg veel is dat allemaal natuurlijk niet. Er zijn een aantal mogelijkheden om voor de oude dag voorzieningen te treffen.

Meer inkomen

Er zijn 3 methodes (3 pijlers) om zeker te zijn dat u straks niet alleen van uw AOW hoeft te leven.

  1. Via de werkgever of baas pensioen opbouwen. Meestal zijn dit verplicht collectieve regelingen vaak in de CAO geregeld, waarbij de premie afhankelijk is van het salaris. De uitkering op pensioendatum is afhankelijk van de beleggingsrendementen tot moment van uitkeren.
  2. Je kunt ook zelf sparen via bijvoorbeeld een lijfrenteconstructie. Daarmee wordt inkomen voordat je er belasting over betaald op een fiscaal vriendelijke rekening gezet (verzekeraar/bankspaar). Belasting betaal je uiteindelijk wel, maar pas wanneer deze lijfrentesconstructie uitgekeerd wordt na pensioendatum. Het voordeel is dat dan de belasting vaak lager is waardoor er meer geld overgehouen wordt dan nu.
  3. Zelf sparen op een spaar- of beleggingsrekening.

Minder lasten

De mogelijkheid tot opbouwen meer vermogen is een optie, maar ook zorgen dat de lasten lager worden is een optie. Hierbij valt te denken aan het extra aflossen van de hypotheek waardoor er geen hypotheeklasten meer zijn. De rente die hiermee bespaart wordt is mogelijk aantrekkelijker dan de rente op de spaarrekening.

Pensioen is zeer veranderlijk en we adviseren altijd om hierover in gesprek te gaan met ons. We kunnen helpen met bijvoorbeeld een lijfrenteproduct of onderzoeken naar het extra aflossen van de hypotheek. Door onze vergunning kunnen we op pensioen gebied niet alle producten adviseren. Vaak zijn de eenvoudige vermogensopbouw producten meer dan voldoende voor de normale particulier. Wanneer nodig wordt een Pensioenexpert ingeschakeld.

Kom je ook een kop koffie drinken bij ons. Maak hier een afspraak.

Mvg, Team Alterna