Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050

Hypotheekaanvragen stijgen

In februari zagen we een opmerkelijke trend: het aanvragen van een hogere hypotheek voor verbouwingen neemt toe.

Stijging hypotheekaanvragen in februari

In februari was er een significante stijging van maar liefst 30% meer hypotheekaanvragen in vergelijking met een jaar eerder. Vooral valt op dat niet-kopers, die hun bestaande hypotheek willen verhogen, aanwezig zijn. Dit aantal heeft het hoogste punt bereikt sinds september 2022, met wel 16.000 aanvragen.

Wanneer is het verhogen van je hypotheek een optie?

Het verhogen van je hypotheek kan een goede keuze zijn als je thuis wilt verbouwen, maar niet voldoende spaargeld hebt. Hier zijn voorwaarden aan verbonden: je hebt ofwel overwaarde op je woning of de verbouwing zal de waarde van jouw woning verhogen. In beide situaties kun je jouw hypotheek verhogen tot maximaal 100% van de woningwaarde na de verbouwing.

Hoe kun je jouw hypotheek verhogen?

Zo kun je jouw hypotheek verhogen:

  • Een onderhandse verhoging is handig als je hypotheek bij aankoop van je huis hoger is ingeschreven dan het bedrag dat je hebt geleend. Je hoeft dan niet opnieuw naar de notaris en bespaart zo kosten.
  • Een tweede hypotheek kun je afsluiten bij dezelfde bank. Dit vereist wel een financiële check om te zien of je de lasten kunt dragen.
  • Je bestaande hypotheek oversluiten voor een nieuwe hypotheek kan interessant zijn, vooral als de nieuwe hypotheek een lagere rente heeft. Let wel op de mogelijkheid van boeterente.

De toename in hypotheekaanvragen voor verbouwingen duidt op een herleving van de hypotheekmarkt. Het aantal aanvragen lijkt zelfs weer in de buurt te komen van de aantallen uit 2020/2021. Dus als je overweegt om je woning te verbeteren, lijkt dit het juiste moment om de financieringsopties te onderzoeken.

Benieuwd naar jouw opties?

Ben je benieuwd wat jouw opties zijn? Maak dan een afspraak en wij rekenen voor je uit wat jouw mogelijkheden zijn. En ook als je hypotheek nog niet zo heel lang loopt, is er vaak meer mogelijk dan je zelf denkt.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 19-04-2024. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.