Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050

Bedrijfspand - Hoe kun je het beter beschermen?

Ontdek met onze tips hoe je betaalbaar een bedrijfspand beter kunt beveiligen om schade te voorkomen.

Een bedrijfspand verzeker je tegen schade, maar je moet er niet aan denken dat het echt gebeurt. Met enkele tips kun je de risico’s verkleinen.

Een omvangrijke brand kan jouw onderneming maanden stilleggen. Met de juiste verzekeringen zal jouw bedrijf het wel overleven, maar op langere termijn kun je er nog last van blijven houden. Je bent bijvoorbeeld vaste klanten kwijt die je ook niet weer terug gaat winnen. Je kunt zelf ook het nodige doen om de kans op brand te verkleinen. Brand ontstaat vaak na een inbraak, dus wij geven ook tips tegen inbraak.

Welke eisen worden al door de verzekeraar gesteld?

Bij het verzekeren van een bedrijfspand letten verzekeraars vooral op de kans op brand. De gebouwenverzekeringen bieden een ruimere dekking, maar het brandgevaar is het zwaarste risico. Jouw verzekeringsadviseur bespreekt samen met jou wat de eisen van de verzekeraars zijn. De beveiligingseisen moeten goed nageleefd worden om te voorkomen dat er geen uitkering volgt bij schade. Ze kunnen onder andere de volgende eisen stellen:

  • Brandblussers die periodiek gecontroleerd worden
  • Elektrische installaties moeten voldoen aan bepaalde normen en moeten geregeld gekeurd worden
  • Geen containers plaatsen en brandbare spullen opslaan tegen de gevel van het bedrijfspand of in de omgeving van het bedrijfspand (5 of 10 meter er vandaan)
  • Brandgevaarlijke werkzaamheden in het pand zijn niet toegestaan

Hoe kun je een bedrijfspand nog beter beschermen?

Er zijn goedkope of zelfs gratis maatregelen die je kunt treffen om beter beveiligd te zijn tegen schade. Wij geven jou een aantal tips.

Tip 1: goede verlichting en goed zicht op het pand

Inbrekers werken graag in het donker. Zorg voor een goede verlichting van de kwetsbare plekken van het pand. Ze komen het liefst binnen via deuren en ramen die niet goed zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Zitten er bijvoorbeeld struiken rondom een deur? Verwijder deze, want zo maak je het pand onaantrekkelijker om open te breken.

Tip 2: Zorg voor een goed sleutelbeleid

Je kunt de beste sloten inbouwen, maar als er te gemakkelijk met de sleutels wordt omgesprongen hebben de sloten geen zin. Met een goed systeem in het sleutelbeleid kun je voorkomen dat sleutels in verkeerde handen komen. Uiteraard moeten het wel sleutels zijn die de slotenmaker niet eenvoudig kan namaken. Heeft jouw bedrijf een elektronische toegangsbeveiliging? Pas maandelijks de toegangscode aan. Zo voorkom je dat oud personeelsleden eenvoudig binnen kunnen lopen.

Tip 3: Nodig inbrekers niet uit

Van buitenaf moet niet zichtbaar zijn dat er interessante en dure goederen te vinden zijn bij jouw bedrijf. Eigenlijk moet het van buitenaf zo saai mogelijk zijn. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Zorg er in ieder geval voor dat ze niet eenvoudig op het gebouw kunnen klimmen via bijvoorbeeld vuilcontainers.

Tip 4: Spreek af wie de laatste ronde door het pand doet

In de keuken moet niets meer op het vuur staan en alle ramen en deuren moeten goed afgesloten zijn. Het kan bijna niet misgaan met een waterdicht systeem. Verschilt het vaak wie als laatste nog aanwezig is? Stel een rooster op om duidelijkheid te scheppen.

Met verzekeringen kun je risico’s opvangen, maar schade door bijvoorbeeld inbraak of een brand blijft onwenselijk.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 16-04-2024. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.