Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050

Zzp'er - Hoe bereid je je voor op een vakantie?

Als zzp'er heb je geen vakantiegeld of salaris tijdens de vakantie, dus moet je de zelf financiën regelen.

Ook zzp’ers hebben gewoon een paar weken vakantie nodig. Maar financieel moet het wel kunnen. Hoe bereid je een vakantie financieel voor?

Een zelfstandige bouwt geen vakantiegeld op en verdient geen geld tijdens een welverdiende vakantie. De vakantieperiode zorgt voor extra kosten en de inkomsten vallen voor de meeste zzp’ers weg. Gedurende het jaar moet een zzp’er dus geld reserveren voor de vakantieperiode. Lees onze tips over hoe je het aanpakt, zodat je een strategie kunt bepalen voor de aankomende vakantieperiodes.

Neem wel echt een vakantie

Als je niet werkt, verdien je geen geld. Hierdoor is de neiging groot om gewoon door te werken, maar dat is niet verstandig. Je kunt niet altijd op volle kracht vooruitgaan. Je moet momenten van rust hebben, en de zomertijd is daar de ideale periode voor. Altijd door blijven werken kan zorgen voor een burn-out. Blijf dus goed voor jezelf zorgen.

Plan een vakantie ruim van tevoren in

Door voor jezelf een periode in je agenda vast te leggen, voorkom je dat er onbedoeld toch afspraken staan in de periode dat je eigenlijk op vakantie bent. Blokkeer een aantal weken in je agenda. Op deze manier zorg je voor een stok achter de deur. Dit is ook handig om financieel al naar toe te werken.

Zorg ruim voor de vakantie voor een vervanger

Kun je er niet een paar weken tussenuit? Zorg dan maanden voordat je vakantie in de planning staat alvast voor een vervanger. Maak met je vervanger ook duidelijke afspraken en leg alles schriftelijk vast. Zo voorkom je verwarring en misverstanden.

Reserveer iedere maand een bedrag voor de vakantieperiode

Tijdens je vakantie zakken je inkomsten mogelijk naar nul. Het is dus belangrijk om geld achter de hand te hebben. Door het reserveren voorkom je dat je in de maanden voor de vakantie grote bedragen moet afromen van de inkomsten.

Stel jouw opdrachtgevers op de hoogte van je planning

Stuur je opdrachtgevers weken voor je vakantie in welke weken je niet of moeilijk bereikbaar bent. Werk in de weken voorafgaand aan de vakantie ook al naar de vakantie toe. Leg indien mogelijk werkvoorraden aan die je voor de vakantie nog af kunt ronden om te voorkomen dat je opdrachtgevers in de problemen komen.

Blijf bereikbaar

Je hebt pas echt vakantie als je het werk thuis kunt laten, maar bereikbaar zijn biedt wel voordelen. Door je e-mail wel te lezen kun je vragen beantwoorden of je zakelijke relaties op de hoogte stellen wanneer je inhoudelijk op de e-mail gaat reageren. Zo voorkom je dat kleine problemen grote issues worden.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 19-03-2024. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.