Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050

Wat zijn de voordelen van oudere werknemers?

Ontdek waarom oudere werknemers meer voordelen bieden dan alleen ervaring.

Werkgevers stellen hoge eisen aan hun medewerkers. Kiezen voor oudere werknemers heeft grote voordelen. Waarom zouden werkgevers moeten kiezen voor ervaren medewerkers?

Oudere werknemers hebben vaak ruime ervaring en zijn goed in hun vak, maar het prijskaartje van deze werknemers is weer in hun nadeel. Werkgevers vragen tegenwoordig ook meer dan alleen maar goed zijn in het vakgebied. Werkgevers stellen ook eisen zoals goed kunnen communiceren en van alle markten thuis zijn. Samengevat gaat het tegenwoordig om duurzame inzetbaarheid. Toch kunnen werkgevers meer hebben aan oudere werknemers. Wat zijn de grootste voordelen van de ervaren specialisten?

Voordeel #1 – Oudere werknemers zijn trouwer

Als werkgever wil je liever niet investeren in personeel dat volgend jaar toch weer vertrekt. In dat opzicht heb je gemiddeld meer aan oudere werknemers. Ze zijn trouw en headhunters richten zich ook minder op oudere werknemers. Dus krijgen ze ook minder mogelijkheden om te vertrekken naar de concurrentie.

Voordeel #2 – Oudere werknemers zijn minder vaak ziek

Ze zullen minder snel besluiten om zich op maandagochtend ziek te melden na een zwaar weekend. Hierdoor hebben ze minder kortdurend verzuim. Dit kan ook als voorbeeld dienen voor de rest van het personeel. Jongere werknemers voelen zich minder bezwaard om zich ziek te melden. Een nadeel van oudere werknemers is weer dat ze gemiddeld wel langer afwezig zijn bij ziekte.

Voordeel #3 – Zit er subsidie op de oudere werknemer?

Het beleid van de politiek is erop gericht om 56-plussers weer aan het werk te krijgen. Dit doen ze bijvoorbeeld door middel van een mobiliteitsbonus. Dit zorgt voor lagere lasten. De werkgever heeft namelijk recht op korting op premies zoals de WW-premie. Gedurende maximaal drie jaren kan het voordeel blijven bestaan.

Voordeel #4 – De werkhouding is vaak beter bij oudere werknemers

Oudere werknemers zijn gemotiveerder. Dit komt enerzijds door een juiste werkhouding, maar anderzijds zijn ze ook angstiger voor het verliezen van hun baan. Er zijn genoeg beter opgeleide en jongere werknemers beschikbaar, die graag hun baan over willen nemen. Oudere werknemers zijn bereid om een stapje harder te lopen en voelen ook meer de plicht om optimaal te presteren.

Voordeel #5 – Ervaring maakt het verschil

In de schoolbanken kun je veel leren, maar in de praktijk moet de ervaring opgebouwd worden. Ervaren werknemers hebben alles al een keer meegemaakt. Als het even niet zo loopt zoals het gebruikelijk loopt, heb je ervaren mensen nodig om de schouders er weer onder te krijgen. Bij het uitvallen van de computersystemen kunnen oudere werknemers in sommige branches de ouderwetse methode weer oppakken.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 22-02-2024. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.