Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050

Online platformen - Het verkrijgen van snelle kredieten

Je kunt als ondernemer snel online een investering regelen. Is dit een verstandige keuze?

Tegen lage kosten kun je online een krediet afsluiten. Een extra voordeel is dat het snel wordt verstrekt. Maar de terugbetaling moet geen probleem worden.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek geeft aan dat ruim 50 procent van de MKB-ondernemers op zoek is naar bedrijfsfinanciering. Het aandeel van online platformen zal blijft groeien, want ze voorzien in een behoefte.

Waarom niet gewoon naar de huisbank?

Voor het lenen van geld voor jouw onderneming gaat jouw eerste gedachte waarschijnlijk uit naar de huisbank. Sinds de kredietcrisis zijn de grote Nederlandse banken op hun geld gaan zitten. Geld loskrijgen om te investeren is niet meer zo vanzelfsprekend. Ze hebben eigenlijk ruimte gemaakt voor de online platformen, maar bijvoorbeeld ook voor het leasen van bedrijfsmiddelen en crowdfunding.

Wat houden de online platformen in?

Het zijn partijen vaak gefinancierd door beleggers die rendement willen maken door het uitlenen van geld. Sparen levert niets op en beleggingen zoals aandelen en bitcoins nemen ook grote risico’s met zich mee. Ze maken gebruik van slimme calculatiemethodes om te bepalen hoeveel geld ze kunnen verstrekken aan ondernemingen. Deze methodes kunnen problemen met het terugbetalen van geld vroegtijdig detecteren. Hierdoor kunnen ze binnen 24 uur het geld leveren. De transactiekosten zijn vaak laag en ze werken supersnel.

Het is niet zonder gevaren

Ze hebben slimme methodes ontwikkeld om na te gaan wat ze jou maximaal kunnen lenen, maar dat wil nog niet zeggen dat het in jouw specifieke geval ook de beste oplossing is. Bij het financieren van bedrijfsinvesteringen moet er verder worden gekeken dan alleen naar de cijfertjes. Geld lenen blijft namelijk altijd maatwerk. Wat gaat er bijvoorbeeld gebeuren als de terugbetaling wel een probleem wordt? Banken dragen het kredietrisico en hebben daar buffers voor opgebouwd, voor het geval terugbetaling niet volgt. Kunnen de online platformen dat ook? Een bank is vaak bereid om betalingsregelingen te treffen. Zijn de online platformen ook zo soepel?

Waarom willen banken geen lening verstrekken?

Banken verstrekken nog steeds leningen, maar ze zijn voorzichtiger geworden. Bij twijfel of een lening verantwoord is, zullen ze nu eerder besluiten om niet te verstrekken. Als de motivatie van de afwijzing van de bank niet deugd, kun je het elders proberen. Het probleem is dat de huisbank waarschijnlijk de meest flexibele is, omdat je al een bestaande klant bent.

Laat je goed adviseren. Dat geldt voor het verzekeren, maar zeker ook voor het financieren van jouw bedrijf. Nieuwe initiatieven kunnen ook te vooruitstrevend zijn.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 13-02-2024. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.