Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050

Waarop let je bij een inventaris- en goederenverzekering?

De noodzaak van een inventarisverzekering moet je niet onderschatten. Waar kun je rekening mee houden?

Als ondernemer kun je niet alle risico’s verzekeren, maar de inventaris en de goederen van de onderneming moet je toch echt wel verzekeren.  

Ondernemers lopen in het dagelijkse werk al voldoende risico’s. Verzeker in ieder geval de gevaren die je zelf niet kunt dragen. Voor brandschade aan het bedrijfspand kun je bijvoorbeeld onmogelijk zelf een reservebedrag opbouwen. Ook voor het afdekken van aansprakelijkheid kun je geen reservepotje opbouwen. Dit verhaal gaat ook op voor de inventaris- en goederenverzekering. Door bijvoorbeeld een inbraak of een brand kan de schadelast hoog oplopen.

Wat is verzekerd in de inventaris- en goederenverzekering?

Onder deze dekking vallen kantoormeubelen en elektronica, maar bijvoorbeeld ook gereedschappen, werkvoorraden en grondstoffen waarmee producten worden gemaakt. Ook bijvoorbeeld machines, een in een huurpand geplaatste horecakeuken en een voor het werk gebruikte hefbrug zijn mee te verzekeren. Hierover later meer. Bij het afsluiten en onderhouden van de inventaris- en goederenverzekering moet je wel goed op beperkingen in de voorwaarden letten. Bepaalde werkzaamheden kunnen verzekeraars uitsluiten of ze stellen beveiligingseisen. 

Brand is het grootste gevaar, maar de dekking is veel ruimer

Een brand is de grootste angst voor veel ondernemers, maar ook inbraak of een heftige storm kunnen al veel schade veroorzaken. De standaard inventaris- en goederenverzekering biedt daarom ook een ruime dekking. Naast brand, diefstal en stormschade biedt de verzekeraar vaak ook dekking tegen andere schades.

Heb speciale aandacht voor computers en andere elektronica

Vaak is elektronica wel meeverzekerd, maar tot een bepaald bedrag. Voor het verzekeren van het meerdere kun je kiezen voor een aanvullende verzekering. Een vergelijkbare situatie ontstaat bij het vervoeren van spullen naar bijvoorbeeld een klant. De spullen zijn tijdens het vervoer mogelijk niet of maar beperkt verzekerd. Maar dat toont weer aan wat de toegevoegde waarde van een adviseur is. De inventaris- en goederenverzekering moet namelijk zo goed mogelijk worden afgestemd op jouw onderneming.

Let ook goed op het huurdersbelang

Ondernemers die in een huurpand zitten hoeven het pand niet te verzekeren. Dat ligt namelijk bij de eigenaar en niet bij de huurder. Toch kun je als huurder ook een te verzekeren belang hebben. Je hebt de voorgevel bijvoorbeeld opgeknapt en afgestemd op jouw bedrijf. De eigenaar heeft dit niet meeverzekerd in de gebouwenverzekering. Dit kun je wel als huurdersbelang meeverzekeren in de inventaris- en goederenverzekering.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 28-11-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.