Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050

Maak je financiën inzichtelijk voor jezelf

Uit onze financiële foto blijkt in één oogopslag hoe je er financieel voor staat.

Jouw verzekeringen periodiek met de adviseur doornemen is belangrijk, maar er is nog een reden voor een afspraak met de adviseur. Laat eens een financiële foto van jezelf maken. Wat kun je verwachten na jouw pensionering en wat zijn de gevolgen van het overlijden van een van de gezinsleden?

Door een verandering in jouw leven kun je in een geheel andere situatie terechtkomen. Bijvoorbeeld het arbeidsongeschikt raken kan financieel diepe sporen nalaten. Niemand kan voorspellen hoe en wanneer jouw leven ingrijpend gaat veranderen, maar het is wel verstandig om financieel rekening te houden met een aantal omstandigheden.

Maak een scan van jouw huidige situatie

Ook zonder ingrijpende gebeurtenissen is het belangrijk om te achterhalen waar je financieel staat. Lig je bijvoorbeeld op koers voor een pensioen waar je na pensionering van rond kunt komen? Laat ook eens nagaan of jouw schadeverzekeringen, overlijdensrisicoverzekeringen en hypotheken niet goedkoper kunnen. Wat zijn de wensen voor de toekomst?

Je kunt wensen hebben die flink veel geld kosten. Denk maar eens aan de wens om eerder te stoppen met werken of een sabbatical van een half jaar. Er kunnen ook kosten in het verschiet liggen waar je geld voor moet reserveren. Een goed voorbeeld hiervan is de studie van de kinderen of een verbouwing aan het huis. Voor het verbouwen is een hypotheek ook mogelijk, maar wat is de beste keuze? In een adviesgesprek met onze adviseur kun je hier inzicht in krijgen.

Hoe zit het financieel na overlijden of bij arbeidsongeschiktheid?

Met jouw huidige inkomen kun je mogelijk wel rondkomen, maar op den duur kan de gezondheid te wensen overlaten. Bij arbeidsongeschiktheid hebben werknemers recht op een WIA-uitkering. Zelfstandigen kunnen vertrouwen op een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Bij overlijden volgt er vaak een uitkering uit de overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan de hypotheek, maar kan het gezin ook daadwerkelijk in het huis blijven wonen? Je staat er liever niet bij stil, maar met dit soort situaties moet je wel rekening houden.

Je kunt het ook te goed geregeld hebben

Er wordt gehamerd op het goed regelen van de financiën, maar je kunt bijvoorbeeld ook te goed verzekerd zijn. Bij een overlijden wordt er bijvoorbeeld via het pensioenfonds een nabestaandenpensioen uitgekeerd. Hierdoor kan een overlijdensrisicoverzekering met een hoog verzekerd bedrag eventueel verlaagd worden. Laat jouw geldzaken alleen al om deze reden een keer doorlichten.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 15-11-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.