Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050

Een auto huren op vakantie - Waar moet je op letten?

Op vakantie een auto huren moet je met beleid doen. Vertrouw niet blind op het contract.

Met een huurauto tijdens de vakantie kun je jouw vakantiebestemming goed verkennen, maar let op de valkuilen. Waar let je op bij het huren van een auto tijdens de vakantie?

Een auto huren is niet zonder risico’s. Met de juiste verzekeringen kun je de risico’s afdekken, dus verdiep je vooral goed in de kosten die je eventueel zelf moet dragen bij een schade. Bij het ophalen van de huurauto krijg je een contract mee met veel kleine lettertjes, maar eigenlijk heb je er geen zin in om alles door te lezen. De neiging is groot om gewoon een handtekening te zetten en de auto mee te nemen. Verstandig is dat niet. Wat zijn andere aandachtspunten?

Een schade overkomt je eenvoudig

Het met een auto rijden in het buitenland kan erg wennen zijn. Ze hebben in het buitenland andere gewoontes en je bent natuurlijk niet goed thuis in het gebied. Leg bij het huren van een auto dus de nadruk op een goede verzekering. Let ook op hoeveel eigen risico je zelf betaalt bij schade. Het niet goed verzekerd zijn kan voor een grote financiële smet op jouw vakantie zorgen.

Maak gebruik van een gerenommeerde verhuurder

Je kunt besparen op de autohuur door te kiezen voor een kleine lokale verhuurder. Zoek dit bij voorkeur thuis al in alle rust uit. Je wilt namelijk niet tijdens de vakantie uren verspillen aan het lezen van de ingewikkelde voorwaarden. Als ze ook nog in een andere taal zijn uitgeschreven, wordt het nog veel lastiger. De kans op frauduleuze zaakjes is ook kleiner bij een wereldwijde verhuurder. De tarieven zijn waarschijnlijk hoger bij de grote verhuurders, maar bij schade ben je mogelijk erg blij met jouw keuze.

Kies voor all-inclusive

Verhuurders kunnen een aantrekkelijk basistarief neerleggen, maar de kosten worden eventueel hoger als je te veel kilometers hebt gereden. Ook kunnen ze adverteren zonder verplichte kosten zoals de premie voor de WA-autoverzekering. Door te kiezen voor all-inclusive krijg je geen verrassingen achteraf.

Let goed op het tijdstip van inleveren

Als je de huurauto te laat weer terugbrengt, kan de verhuurder jou aanslaan voor een extra dag. Maak hier vooraf goede afspraken over met de verhuurder. Je moet de dag extra huur namelijk gewoon betalen. Ga er maar vanuit dat de verhuurder dit goed heeft vastgelegd in het contract.

Bekijk de auto samen met de verhuurder

Ga bij het ophalen van de huurauto met een medewerker van het verhuurbedrijf de auto bekijken. Maak hier het liefst ook nog opnames van met jouw telefoon. Zo voorkom je dat bestaande schades aan de auto jou worden aangerekend. Doe hetzelfde ook weer bij het inleveren. Laat de verhuurder tekenen voor akkoord.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 14-04-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.