Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050

Beleggingspand - Kun je dat financieren met een hypotheek?

Een beleggingspand kan een goede investering zijn. Wist je dat je de koop deels kunt financieren?

De huizenmarkt is ook ontdekt door beleggers. Wist je dat je naar verhouding weinig kapitaal nodig hebt voor het kopen van een beleggingspand?

De huizenmarkt is mede verstoord doordat kleine beleggers de voordelen van vastgoed ook steeds beter inzien. Je hoeft namelijk geen honderdduizenden euro’s te bezitten voor het beleggen in een te verhuren huis. Geldverstrekkers bieden tegenwoordig speciale hypotheken aan voor het financieren van beleggingspanden.

Hoe maak je rendement met een beleggingspand?

De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen sterk gestegen. Dat biedt geen garanties voor de toekomst, maar er is ook nog een tweede manier om rendement te maken op de investering. Met verhuur kun je het rendement verhogen. Zeker in grote steden waar een groot tekort is aan woonruimte zijn huizen goed te verhuren. Als de huizenprijzen ook nog blijven stijgen, kun je een hoog rendement verwachten. In vergelijking met het sparen maak je al snel een veel beter rendement.

Hoe gaat de Belastingdienst om met een beleggingspand?

De waarde van het beleggingspand wordt gezien als een onderdeel van jouw vermogen. De hypotheek op het huis komt juist weer in mindering op het vermogen. De verhuuropbrengsten worden meestal ook als vermogen gezien. Hier betaal je dus bijvoorbeeld geen inkomstenbelasting over. Bij verkoop van het pand wordt de betaalde overwaarde weer gezien als vermogen. De kosten van het aanpassen van het huis zijn niet aftrekbaar van de belasting. Uiteraard zorgen de investeringen wel voor een lager vermogen. De Belastingdienst kijkt naar de hoogte van het vermogen op 1 januari van het belastingjaar.

Investeer wel slim

Niet alle panden in steden met een woningtekort zullen een goed rendement opleveren. Het uitzoeken van een beleggingspand moet je niet te lichtzinnig over denken. De locatie en het type huis moeten gewild zijn en de koopsom moet ook nog eens redelijk zijn. Laat je dus goed adviseren voordat je in het avontuur stapt. Houd bijvoorbeeld ook rekening met bestemmingsplannen van de gemeente. Door de toekomstvisie van de gemeente kan een pand over een aantal jaren toch niet zo’n goede keuze blijken te zijn.

Houd wel rekening met de risico’s

De huizenprijzen kunnen in een dip terecht komen en het kan gebeuren dat het verhuren van het huis toch niet zo eenvoudig is. Ga dus niet over één nacht ijs en laat je door verschillende deskundigen adviseren voordat je aankoopt. Wij kunnen de beste financiering voor jou regelen, maar ga ook in gesprek met de gemeente en verdiep je in de plannen en de veranderingen in de buurt waar het huis staat.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 31-03-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.