Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050

Welke verzekeringen zijn noodzakelijk voor een dakdekker?

Welke verzekeringen kan een dakdekker echt niet zonder? Wat maakt de verzekeringen noodzakelijk?

Voor met name bedrijven die zich bezighouden met dakwerkzaamheden maakt het goed verzekeren het verschil. Er kleven namelijk bepaalde risico’s aan de werkzaamheden.

Een dakdekker loopt in meerdere opzichten relatief veel risico. Dakdekkers werken vaak op hoogte en ook nog eens met open vuur. Verzekeraars laten de hoogte van de premie afhangen van het risico, dus betaal je als dakdekker relatief veel premie. Toch kun je met een goed onderbouwd advies jezelf en jouw bedrijf goed verzekeren tegen een aantrekkelijke premie. Welke verzekeringen zijn onmisbaar?

Sluit zeker een aansprakelijkheidsverzekering af

Tijdens dakwerkzaamheden kan er het nodige gebeuren. Dat kan door slechte dakdekking op een platdak, maar ook door fout in een werktekening, waardoor de werkzaamheden nog een keer over moeten. Er kan dus vermogensschade ontstaan (immaterieel) of zaakschade (materieel). Beide risico’s kun je verzekeren in een aansprakelijkheidsverzekering. Laat een onafhankelijk adviseur jouw situatie beoordelen en daar de verzekeringen op aanpassen.

Ook het risico van het arbeidsongeschikt raken leg je bij een verzekeraar neer

Als je door een ongeval of een ziekte niet meer kunt werken, ontstaat er naast emotioneel leed ook financieel leed. Dat risico moet je zelf verzekeren. Werknemers hebben bij arbeidsongeschiktheid recht op een WIA-uitkering, maar daar hebben ondernemers geen recht op. Zeker als dakdekker kun je niet zonder een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Ook als je veilig werkt heb je kans op een ongeval en een ziekte kan natuurlijk iedereen overkomen. In de toekomst komt er een verplichte AOV, maar daar kun je niet op wachten. Dat gaat waarschijnlijk nog jaren duren.

Kies een ruime dekking voor de bedrijfswagen

De WA-verzekering is voor een (bestel)auto verplicht, maar een ruimere dekking is wenselijk. Met uitsluitend de WA-verzekering krijg je schade veroorzaakt aan jouw eigen auto niet uitgekeerd door je verzekeraar. In het slechtste geval rijd jij of een van de medewerkers de auto total loss. In dat geval is het laten repareren van de auto geen optie meer. Met de WA casco verzekering krijg je bij schade aan je auto ook een uitkering van de verzekeraar.

Vergeet de verzekering van je spullen niet

Gereedschap en de voorraden, daar kun je niet zonder. Bijvoorbeeld door inbraak of door brand kun je jouw zakelijke spullen kwijtraken. Ze zijn zakelijk, dus kun je ze niet claimen op je inboedelverzekering. Ook niet als de spullen in jouw huis lagen. Met een inventaris- en goederenverzekering kun je de spullen wel verzekeren. Ook de spullen in de auto kun je verzekeren met een eigen vervoerverzekering.

Er kunnen meer verzekeringen noodzakelijk zijn

Hierboven hebben we nog maar een paar van de noodzakelijke verzekeringen genoemd. Je kunt bijvoorbeeld ook nog behoefte hebben aan een rechtsbijstandverzekering en een voorziening om pensioen in op te bouwen. Je kunt er met een overlijdensrisicoverzekering ervoor zorgen dat jouw nabestaanden financieel goed verzorgd achterblijven na jouw overlijden.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 03-01-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.