Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050

Een bedrijfspand verzekeren - Wat zijn de valkuilen?

Door een brand kan jouw bedrijfspand verwoest worden. Welke verzekeringen kun je niet zonder?

Voor een onderneming is het afbranden van het bedrijfspand een van de grote risico’s. Met alleen een gebouwenverzekering ben je waarschijnlijk te beperkt verzekerd.

Het is een nachtmerrie voor ondernemers, een uitslaande brand in het bedrijfspand. Vooral als het ondernemen gebeurt vanuit het pand. Gelukkig kun je grote risico’s verzekeren, maar met alleen een verzekering tegen schade aan het pand red je het waarschijnlijk niet.

Wat is de juiste verzekering en het juiste verzekerd bedrag?

Geen enkel bedrijfspand is identiek en dat kun je ook zeggen over de risico’s die je met een onderneming loopt. Het verzekeren van een bedrijfspand is altijd maatwerk. Het verzekerde bedrag moet overeenkomen met de herbouwwaarde van het pand. Afhankelijk van de risico’s stellen verzekeraars preventie-eisen. Waar het pand van gebouwd is speelt ook een grote rol en vergeet niet risicofactoren door de onderneming zelf. Met andere woorden, welke werkzaamheden worden er uitgevoerd in het pand en wat ligt er opgeslagen?

Brandgevaarlijke werkzaamheden brengen andere risico’s met zich mee in vergelijking met een kantoorpand. Jouw verzekeringsadviseur kan je helpen bij het verzekeren van het pand.

Hoe zit het met een huurpand?

Ook deze moet verzekerd worden, maar dat regelt de eigenaar van het pand. Maar als huurder kun je ook een te verzekeren belang hebben. De eigenaar van een restaurant in een huurpand heeft bijvoorbeeld een nieuwe keuken in het pand geplaatst. Deze kan de huurder zelf verzekeren.

Ook de spullen in het pand verzeker je

Het bedrijfspand is een kostbaar bezit, maar dat geldt ook voor de bedrijfsmiddelen die in het pand staan. Deze kun je verzekeren met een inventaris- en goederenverzekering. Denk bijvoorbeeld aan het verzekeren van machines, kantoormeubilair en gereedschappen. Maar het kan ook om grondstoffen en de werkvoorraad gaan.

Is het glas meeverzekerd in de gebouwenverzekering?

De glasverzekering is vaak een los mee te verzekeren onderdeel, maar er zijn meer valkuilen. Ook bijgebouwen en andere bijzonderheden moeten niet worden vergeten. Bijvoorbeeld een weegbrug die geen onderdeel uitmaakt van het bedrijfspand moet wel verzekerd worden. Spreek met je adviseur door wat noodzakelijke verzekeringen zijn.

Vergeet de milieuschadeverzekering en de bedrijfsschadeverzekering niet

Het verzekeren kan op het eerste oog eenvoudig lijken, maar bij schade blijkt pas echt hoe goed je verzekerd bent. Bij brand kan jouw onderneming ook te maken krijgen met milieuschade aan de omgeving door bijvoorbeeld asbest. Een bedrijfsschadeverzekering zorgt ervoor dat jouw inkomsten doorlopen als je tijdelijk niet kunt werken door een schade.

Zo zijn er meer verzekeringen waar bedrijven niet zonder kunnen. De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is ook een niet te onderschatten verzekering.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 13-12-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.