Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050

Bescherm je onderneming tegen inbraak

Hoe kun je inbraak in jouw bedrijfspand voorkomen of in ieder geval verkleinen?

Je doet er alles aan om je zaakjes goed voor elkaar te krijgen, maar een inbraak kan een financiële strop zijn. Hoe voorkom je inbraak?

Bij een inbraak loop je op meerdere manieren schade op. Ten eerste de braakschade aan het pand, ten tweede heb je nog de gestolen spullen en ten derde het tijdelijk niet kunnen werken door gestolen of vernielde bedrijfsmiddelen. De inbrekers kunnen daarnaast ook besluiten om brand te stichten in het pand. De gevolgen zijn dan nog veel groter. Hoe kun je inbraak voorkomen?

Denk als een inbreker bij het beveiligen

Inbrekers zoeken altijd naar de zwakste plekken van het pand, maar welke plekken zijn dat? Je kunt hier een beveiligingsbedrijf voor inschakelen, maar jezelf verplaatsen in de positie van een inbreker kan ook al verhelderend werken. Op welke plek kun je bijvoorbeeld binnendringen zonder dat je vanaf de openbare weg zichtbaar bent? Zijn er ook deuren die mogelijk wel goed beveiligd zijn, maar die er slecht beveiligd uit zien? Je kunt optisch zwakke plekken mogelijk al wegnemen door het monteren van goede verlichting.

De meest optimale inbraakpreventie kan te kostbaar zijn

Je kunt dure alarminstallaties installeren met een doorschakeling naar een beveiligingsbedrijf, maar de kosten moeten de baten niet overtreffen. Door slim te beveiligen kun je grote gevaren al de kop indrukken. Dit kan door het plaatsen van camera’s en met goede verlichting. Een betere beveiliging zorgt voor een betere bescherming, maar de kosten moeten wel redelijk zijn.

Doe altijd een laatste controle voor vertrek

Bij het afsluiten van het pand controleer je alle ramen en deuren, maar door te gemakkelijk te denken kun je voor inbrekers voor onverwachte meevallers zorgen. Een deur of raam welke bijna nooit wordt gebruikt is door een medewerker bijvoorbeeld open gezet voor extra verkoeling. Maak een protocol waarin staat dat diegene die het pand voor de nacht afsluit alle ramen en deuren controleert. Dus ook ramen en deuren die bijna nooit worden gebruikt.

Zorg ervoor dat je van alle kanten het pand goed kunt zien

Inbrekers werken graag in de anonimiteit. Dus maken ze graag gebruik van verstopplaatsen achter schuttingen, bomen en andere begroeiingen. Aan een deur achter een bosje kunnen ze in alle rust werken. In dat geval maakt het weinig uit hoe goed het hang- en sluitwerk is. Ze komen namelijk echt wel binnen.

Houd een goed sleutelbeheer aan

Een toegangssleutel die in verkeerde handen valt kan cruciaal zijn. Met een sleutel en de code van de beveiliging geef je iemand vrije toegang. Dit kan een werknemer zijn, maar ook een ex-werknemer of iemand die de sleutel en de code heeft gekregen van een (voormalige) werknemer.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 19-07-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.