Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050

Energielabel in 2021 fors duurder

Wat is een energielabel?
Bij de verkoop van een woning is het verplicht om een definitief energielabel te overhandingen aan de koper(s). Een energielabel geeft weer hoe zuinig (of onzuinig) een woning is. Dit is onderverdeeld in de klasses A tot en met G. De klasse A staat voor zeer zuinig en de klasse G staat voor zeer onzuinig. 

Verschil voorlopig en definitief energielabel
Begin 2015 hebben alle huiseigenaren een voorlopig energielabel ontvangen. Dit energielabel is gebaseerd op onder andere het bouwjaar van de woning en woonoppervlakte. 
Het doel van dit energielabel is om huiseigenaren aan te sporen voor het energiezuiniger maken van de woning. 

Bij verkoop van de woning is het verplicht om dit voorlopige energielabel om te zetten naar een definitief energielabel. 

Kosten van een definitief energielabel
De kosten voor het aanvragen van een definitief energielabel bedragen op dit moment rond de 7,50 euro. Dit kan online en wordt vervolgens ook online beoordeeld door een deskundige. 
Er zijn plannen om dit per 2021 anders te gaan doen. Bij het aanvragen van een definitief energielabel zal er een deskundige op locatie komen. Hierdoor wordt het aanvragen van een definitief energielabel al snel 25x duurder. 

Plannen om te verhuizen?
Zijn er plannen om te verhuizen? Mogelijk niet op korte termijn, maar wel binnen de periode van 10 jaar? Vraag dan nu alvast het definitieve energielabel aan. Dit kan nu nog tegen het lage tarief en het energielabel blijft vervolgens 10 jaar geldig (wijzigingen hierin onder voorbehoud). 

Hoe vraag je een energielabel aan?
Een energielabel is eenvoudig aan te vragen via internet:  www.energielabelvoorwoningen.nl. Inloggen met DigiD en de stappen doorlopen. 
Mocht dit niet lukken, vraag ons gerust om hulp. 

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 05-10-2020. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.