Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050

Het Broodfonds

Bij het broodfonds is geen verzekeraar betrokken, dit wordt door de ondernemers zelf verzorgd. Het broodfonds bestaat uit 20 tot maximaal 50 ondernemers die elkaar vertrouwen en elkaar steunen wanneer iemand ziek is. Hiervoor wordt iedere maand een bedrag opzij gezet.

Hoe werkt het broodfonds

Wanneer een zelfstandige langdurig ziek is ontvangt hij schenkingen van de andere deelnemers uit zijn broodfonds. Deze uitkering ontvang je maximaal 2 jaar waarbij je een eigen risicoperiode van 1 maand hebt.

De hoogte van de schenking bepaal je samen, wil je zelf een hoge schenking dan wordt ook meer geschonken bij andere ziek deelnemers.

Bij het broodfonds wordt samen beslist, bij ziekte wordt dit op vertrouwen gedaan. Er is geen controlerend arts die dit controleerd of de voortgang bijhoudt of een hersteltraject opsteld en in gang zet. Dit wordt voor en door de ondernemers zelf verzorgd.

Bijdrage

Een bijdrage van +/- 112,50 euro per maand zorgt voor een schenking van +/- 2500 euro per maand wanneer je zoekt wordt. (premies/schenking uit september 2019 via broodfonds.nl)

Overige kosten

Er wordt éénmalige instapkosten gerekend, dit ligt in 2019 op 225 euro bij een nieuw op te starten broodfonds. Daarnaast wordt 10 euro gevraagd voor de algemene en doorlopende kosten.

Ons advies

Soms kan een broodfonds een passende oplossing zijn. Dit ligt net aan de situatie. We zijn wel van mening wanneer het bij een verzekeraar ondergebracht kan worden tegen de juiste premie heeft dit onze voorkeur.

Wanneer een AOV verzekering niet mogelijk is, maar je werkt al jaren 40 uur in de week. Dan is mogelijk een broodfonds een oplossing.

Het broodfonds keert maximaal 2 jaar uit, een verzekeraar heeft vaak ook producten die maximaal 2 of 5 jaar uitkeren. Leg deze naast elkaar.

Vraag ons naar de mogelijkheden.

Mvg, Team Alterna