Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050

Belangrijke verzekeringen voor een boerenbedrijf

Welke verzekeringen kun je niet zonder met een boerenbedrijf? Wij lichten een aantal toe.

Eigenaren van een boerderij zorgen uiteraard voor het verzekeren van het pand, maar er zijn meer noodzakelijke verzekeringen. Welke zijn het?

Een boerderij runnen brengt verantwoordelijkheden en risico’s met zich mee. Het lopen van risico’s hoort bij het ondernemerschap, maar door het verzekeren kun je het beheersbaar houden. Bij schade of een ongeval kunnen de financiële gevolgen te groot zijn om deze zelf te dragen. Daarom is het goed verzekeren van je bedrijf belangrijk. Welke verzekeringen kun je niet zonder?

Speciale aandacht voor het verzekeren van de boerderij

Een boerderij is vaak een woonhuis en een bedrijfspand in één. Niet alle verzekeraars kunnen of willen boerderijen die zakelijk worden gebruikt verzekeren. Vooral voor boerderijen met een rieten dak is het zoeken van een gebouwenverzekering lastiger. Ook moeten de bijgebouwen verzekerd zijn, rekening houdende met de werkzaamheden die erin plaatsvinden en wat erin ligt opgeslagen. Voordat er een verzekering tot stand komt, zal de verzekeraar de boerderij mogelijk laten inspecteren. Verzekeraars moeten namelijk goed weten wat ze verzekeren.

Een bedrijfsschadeverzekering afsluiten voor de gevolgschade

Na een brand zorgt de gebouwenverzekering voor het geld voor het herstellen van de schade, maar daarmee ben je nog niet uit de hoge kosten. Als de boerderij verwoest is door een brand gaat het je mogelijk wel maanden kosten voordat je weer volledig je omzet draait. Een bedrijfsschadeverzekering kun je voor dit soort financiële gevolgen inschakelen.

Verzeker ook het aansprakelijkheidsrisico

Door aansprakelijkheid kun je schade aanrichten aan anderen. Ondernemers moeten een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor zowel de particuliere als de zakelijke risico’s. De verzekering kan ook dekking bieden tegen schade veroorzaakt door eventuele boerderijdieren. De aansprakelijkheidsverzekering kunnen wij zo goed mogelijk afstemmen op het soort onderneming. Het risico is bijvoorbeeld anders voor een agrarisch bedrijf in vergelijking met een zorgboerderij. Schades veroorzaakt met motorrijtuigen zijn uitgesloten in deze verzekering.

Het verzekeren van de landbouwwerktuigen

Voor motorrijtuigen sluit je de verplichte verzekering af tegen wettelijke aansprakelijkheid. Ook niet motorische landbouwwerktuigen kun je verzekeren. Ze vertegenwoordigen vaak een hoge waarde en dat maakt het verzekeren noodzakelijk. Bij diefstal of brandschade sta je anders zelf voor de schade.

Voegt een brede weersverzekering iets toe?

Deze verzekering vergoedt schade die door extreem weer is ontstaan aan gewassen. Het weer in ons land wordt steeds grilliger, en dat kun je ook zien aan het aantal boeren dat er speciaal een verzekering voor afsluit. De laatste jaren blijft het aantal deelnemers voor de brede weersverzekering alsmaar stijgen. Laat je wel goed adviseren over de voorwaarden en het deel van de schade waar je altijd zelf voor staat.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 24-11-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.