Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  077-4669050

Investeren in een energiezuinige woning

Hoe kun je geld verdienen en jouw huis verduurzamen? Kies voor isoleren.

Je huis energiezuinig maken vergt eerst een uitgave, maar over meerdere jaren gerekend levert het je geld op. Ook maakt het jouw huis eenvoudiger verkoopbaar.

Sparen levert op dit moment vrijwel niets op. Investeren in de duurzaamheid van je huis om te besparen kan een slimme keuze zijn. De tarieven voor energie zijn de laatste tijd enorm gestegen, dus je energierekening zoveel mogelijk verlagen kun je in de toekomst dankbaar voor zijn. Duurzaamheid zorgt ook nog eens voor meer comfort.

Er zijn meerdere manieren van verduurzamen

Je wilt het liefst investeren met een zo hoog mogelijk rendement. Hoe je gaat verduurzamen hangt af van je huis. Heb je een oude woning die nog niet goed geïsoleerd is? Investeer dan niet gelijk in zonnepanelen, maar zorg eerst voor een goed geïsoleerd huis. Zo zorg je voor een lagere energierekening.

Hoe kun je jouw huis het beste isoleren?

Je kunt beginnen met de onderdelen van het huis waarmee je de meeste energie verliest. Het vervangen van enkel glas is dus een goed begin. Wist je dat veel warmte verloren gaat via het dak? Door het isoleren van het dak kun je jouw energierekening flink verlagen. De zolder is mogelijk niet de eerste plek waar je aan denkt om te isoleren, maar het kan zeker uit. Andere populaire onderdelen in het huis om te isoleren zijn de muren en de vloeren.

Kijk ook eens kritisch naar je cv-ketel

De moderne cv-ketels zijn zuiniger dan de oudere types. De producenten van de ketels letten steeds beter op de energiezuinigheid, omdat consumenten daar steeds meer de nadruk op leggen. En daar komt nog bij dat de ketels rendement verliezen naarmate ze ouder worden. Het vervangen van een oudere cv-ketel die z’n werk nog goed doet kan je over een langere periode geld opleveren door een lagere energierekening. Het gasverbruik vormt namelijk een groot onderdeel van de totale energiekosten van gezinnen.

Investeren in duurzaamheid is ook goed voor de waarde van je huis

Voor de verkoop is het investeren in een lagere energierekening ook een groot pluspunt. Het is waarschijnlijk niet zo dat de waarde van je huis evenredig aan de investering stijgt, maar het is een groot voordeel van jouw huis. Ook wordt het verkopen eenvoudiger. Een huis met nog enkel glas ligt slechter in de markt in vergelijking met een huis met duurzaam glas.

Laat je goed adviseren

Net als bij het verkopen van je huis is bij het isoleren het inwinnen van advies belangrijk. Er moet namelijk goed worden uitgezocht waar je het beste in kunt investeren en hoe je dat moet doen. Kies bijvoorbeeld niet standaard voor zonnepanelen, maar laat uitzoeken waar voor jou de grootste besparing ligt.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 14-10-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.